Ana vətəni Asiyanın tropik bölgələri olan zəncəfil Avstraliya, Braziliya , Çin , Hindistan , Yamayka , Qərbi Afrika və ABŞ –ın tropik bölgələrində də yetişdirilir. Müxtəlif narahatlıqların müalicəsində və yeməklərdə ədviyyat kimi istifadə olunur. Ağ ( bəzən sarıya çalan yaşıl ) çiçəkləri olur. Zəncəfilin istifadə olunan bölümü torpaq altında bej rəngli kök –sapıdır. Zəncəfil yumru şəklində bir-birinə keçmiş yuvarlaqlar kimi görünən bir kökə sahibdir .
Zəncəfilin istifadəsi :
1-Zəncəfil çaylarla birlikdə içilə bilər , yaş zəncəfil dilimlənərək çaya əlavə olunaraq istifadə olunur.
2-Toz halındakı zəncəfil bal ilə qarışdırılaraq qəbul edilir.
3- Ayrıca çay , bal , zəncəfil qarışımı da olduqca xeyirlidir .
4- Bunlardan fərqli olaraq zəncəfil “toz olaraq “ 1 qramlıq dozalarla birbaşa qəbul oluna bilər.
5-Zəncəfilin başqa formada istifadəsi yeməklərə , şirniyyatlara əlavə etməkdir.
Zəncəfilin faydası :
-mədə bulanmasını aparar ;
-dəniz tutmasına yaxşı gələr;
-həzmi tezləşdirər ;
-xronik ağrıları azaldar ;
-revmatizm ağrılarına təsir göstərər;
-boğaz ağrısına xeyirdir;
-tərləməni artıraraq qızdırmanı aşağı salar.