Qəbul etdiyimiz qidalar mədəyə gedərək orda həzm olunur sonar isə nazik və yoğun bağırsaqlar vasitəsi ilə qanımıza qarışır. Bu zaman həzm olunmayan qida qalıqları orqanizmadan xaric olunur. Qidanın tərkibindəki bəzi minerallar isə lazım olan orqana çataraq öz fəaliyyətini yerinə yetirir. Bu zaman kalori isə qanımızdakı oksigenlə reaksiyaya girərək yanır və orqanizmi istilik və enerjisi ilə təmin edir.
Bu nöqteyi nəzərdən gün ərzində müəyyən miqdarda kalorili qida qəbul etməyimiz vacibdir. Kalori əsasən təbii qida vasitələrində o cümlədən meyvələrdə daha çox olur. Meyvələrin tərkibində kalorinin miqdarını cədvəl vasitəsi ilə sizə çatdırırıq.
Meyvə Meyvənin Miqdarı Kalorinin miqdarı
Alma 80 qramında 60 Kkal
Ərik 10 qramında 8 Kkal
Banan 40 qramında 100 Kkal
Xurma 1 ədədində 15 Kkal
Əncir 100 qramında 41 Kkal
Kivi 1 ədədində 34 Kkal
Üzüm 100 qramında 57 Kkal
Şaftalı 80 qramında 60 Kkal
Qarpız 100 qramında 19 Kkal
Qovun 100 qramında 18 Kkal
Heyva 100 qramında 57 Kkal
Gilənar 100 qramında 60 Kkal
Avokado 100 qramında 147 Kkal
Tut 100 qramında 93 Kkal
Armud 100 qramında 70 Kkal
Mandalin 1 ədədində 50 Kkal
Çiyələk 100 qramında 26 Kkal
Limon 100 qramında 27 Kkal
Albalı 100 qramında 40 Kkal