Deməli, siz də bizim kimi yeni dadlara, yeni ləzzətlərə açıqsınız… Ona görə Bildirchin.az olaraq sizə böyük bir xidmət göstərir və bugünə qədər insanları, ləzzətləri ilə özünə aşiq edən yeməkləri sizinlə bölüşürük…
Sərxoş krevet – Çin
İçkiylə sərxoş edilmiş krevetləri canlı-canlı yeməkdən daha gözəl nə ola bilər? 😉
Balıq gözləri: Maguro no medama-ni – Yaponiya
Balığın ləzzəti ən müstəsna orqanından hazırlanan möhtəşəm bir yemək. Yedikcə daha çox yemək istəyəcəksiniz…
Ağcaqanad yumurtası – Meksika
Ağcaqanaq yumurtalarını qaşık-qaşıq yeyəcəyinizə əminik… Buranı oxuyunca belə ağzınız sulandı, bilirik… 🙂
Qoyun kəlləsi – Norveç
Vazkeçilməz bir yemək…
Yağlı siçan əti: Meksika
Sadəcə siçan deyil, “yağlı” siçandan bəhs edirik. Meksika tətilinizin ən unudulmaz xatirəsi olacaq bu yemək…
Meymun beyni – Hindistan
Bu yemək hər birinizə Indiana Jones’dan tanış gelə bilər… Bir qaşıq aldıqdan sonra Hindistan’dan ayrılmaq istəməyəcəksiniz.
Balıq başı keksi – İngiltərə
Nə yalan söyləyək, İngiltərə’dən belə bir ləzzət gözləmirdik… Bu özəl keksin İngiltərə Kraliçası’nın olmazsa-olmazı olduğunu eşitmişik.
Eskimo dondurması: Akutaq – Alyaska
Möhtəşəm bir qarışım: Qar + ayı/balina/suiti yağı + balıq qıyması + meyvə + [varsa] balıq yumurtası. Alyaska’ya yolunuz düşərsə nə yeyəcəyiniz artıq bəllidir…
Mus (Amerikan maralı) burnu – Kanada
Siz də bizim kimi ağzınızın dadına düşkün birisi olaraq həmişə maral burnu yemək istərdiniz, bilirik… Kanada’ya getdiyinizdə dadına baxmadan gəlməməlisiniz…
Qanlı pancake: Blodplättar – İsveç
Möhtəşəm bir ləzzət: Tavada donuz qanıyla hazırlanan pancake.
Zınqırovlu ilan qızartması – ABŞ
Donuz basdırmasına sarılmış bu ilanların ləzzətindən doya bilməyəcəksiniz.
İnək qanı kokteyli – Efiopiya
Sadəcə görüntüsü belə kifayət edir.
Hələ də atmaqda olan kobra ürəyi
Önünüzdə kəsilən kobranın çıxarılan ürəyi… Tərifsiz bir ləzzət…
İçi quşlarla doldurulmuş suiti: Kiviak – Greenland
Bildiyimiz dolma.. Amma tək bir fərqlə: Xarici suiti, içi quş…
Yarasa şorbası – Palau
Bu ləzzəti görüncə ilk səyahət etmək istəyəcəyiniz yerin Palau olduğundan əminik. 🙂
Gine donuzu – Peru
Cənubi Amerika gəzintinizin vazkeçilməz yeməyi…
Kobra şərabı – Çin və Vyetnam
Düyü şərabına aroma qatması üçün şüşüyə qoyulan kobradan adını alan bu içki sizi özünüzdən alacaq..
Su böcəkləri
Kiçik böcəkləri ürək bulandırıcı hesab edib yeyə bilbirsinizsə, bu bəhanənizi əlinizdən alırıq; alın sizə böyük su böcəkləri..
Çəyirtkə qovurması – Uganda
Pipik – İtalya
İtalya’ya gəzməyə getdiyinizdə pizza və tort xaricində də bir şeylər yemək istəyəcəyinizə əminik. Sizə tək məsləhətimiz var, İtalyan üsulu pipik…
Şişdə əqrəb – Çin
Şişə düzülən əqrəblər nar kimi qızardıqdan sonra onları yeməkdən daha gözəl nə ola bilər ki?
Hələ yetişməmiş ördək dölü – Filippin
Qırın yumurtanı, qaşıqlayın dərhal… Həyatınızı dəyişdirəcək bir ləzzət olacaq…
Timsah ayağı – Avstraliya və Afrika
Qurbağa ayağının inkişaf etmiş versiyası olaraq düşünə bilərsiniz…
Qurudulmuş kərtənkələ – Çin
Tek başına yeyilmirlər… Şorbalara ləzzət qatması üçün istifadə olunurlar.
Qurdlar
Kərəyağında bir dilim çörəklə qızardılaraq hazırlanır…
Cırcırama böcəyi – İndoneziya və Çin
Çin’də mi, yoxsa İndoneziya’da mı daha mükəmməl hazırlanır, qərar verə bilmədiyimiz bir ləzzət…