– Cassia tipi soyuqdəymədə, mədə bulanması və ishalın müalicəsi üçün bir bitki mənşəli dərman olaraq istifadə edilir. Eyni zamanda enerji səviyyəsini və qan dövranını artırdığına inanılır.
– Diabet , soyuqdəymə və həzmsizliyin müalicəsi üçün istifadə edilən dərmanlara daxildir. Darçın tozu bitki mənşəli çay hazırlamaq üçün istifadə olunur .
– Xolesterol , triqliserid və ya qanda mövcud olan yağ turşularını salır.
– Araşdırmalar bu ədviyyatın hər bir həbinin 1 çay qaşığı darçın tozuna ekvivalent şəkildə təsirli olduğunu ortaya qoymaqdadır. Bu həblərin qan şəkərini azaltmaqda təsirli olduğu sübut edilmişdir.
– Konsentrə darçın yağı aromaterapeyada bir uçucu yağ olaraq istifadə edilir. Sakitləşdirici təsiri və qalıcı aroması pozulmuş sinirləri sakitləşdirməyə kömək edir və istirahət etməyə imkan verir.
– Darçın eyni zamanda anti-iltihab xüsusiyyətləri ilə tanınır. Qızarmış qidaların istehlakı səbəbiylə toxumaların içlərində yaranan iltihabı müalicə etmək üçün istifadə olunur. İnfarkt, iflic, ateroskleroz xəstəliklərinin azaldılması üçün tətbiq olunan anti-iltihab diyetlərin ayrılmaz bir hissəsidir. Bu sayədə ürək xəstəliklərindən qorunmanı təmin edir .
– Darçın dəmir, manqan, kalsium və lif baxımından zəngindir. Bu mineralların birləşməsi öd xəstəliklərinin aradan qaldırılması üçün kömək edir.
– Yalnız darçını iyləmək belə yaddaşı gücləndirir.
– Bu ədviyyatın qabığı bir çeşni kimi istifadə olunur. Tünd şokoladlar və kekslər kimi şirnilərdən əlavə quzu və toyuq kimi ləzzətli yeməklərin hazırlanmasında istifadə edilir. Bir qatqı maddəsi olaraq, antioksidan xüsusiyyətləri sayəsində qidaların qorunmasına köməkçi olur.
– Ənənəvi olaraq diş çürüməsi, ağız qoxusu və diş ağrılarını müalicə etmək üçün illər boyu istifadə edilmişdir.
Çox istiqamətli bir ədviyyat olduğundan müxtəlif şəkillərdə istifadə edilə bilməkdədir. Hətta həzmə köməkçi olmaq üçün birbaşa çeynənilə bilər . Bu xüsusi ədviyyatın hər evdə və hər mətbəxdə xüsusi bir yeri vardır. Tibbi xüsusiyyətləriylə də birləşdiyində darçın inanılmaz bir ədviyyatdır.